Hartvich-Bilik Zsuzsanna

Hartvich-Bilik Zsuzsanna vagyok a Body Space Óbuda vezetője, 2001-ben végeztem az ELTE B.G. Gyógypedagógiai T.K. Főiskola tanár és terapeuta szakán, kiváló eredménnyel. Munkám legnagyobb részében szenzoros integrációs- (mozgáskoordinációs és egyensúlyérzék fejlesztő), kognitív-, és labdaterápiákat tartottam ép, vagy sérült, felnőtt/gyermek pácienseimnek. Szakdolgozatommal egy akkoriban újnak számító, mozgásfejlettségi és értelmi képességet vizsgáló tesztet segítettem bevezetni Magyarországon, ami azóta nagy mértékben elterjedt.

2002-től aerobik edző lettem (Fitness Akadémia), ezután számos helyen tartottam (Budapest, Eger, Szolnok…) alakformáló, erősítő, funkcionális és  köredzéseket (kézilabda csapatoknál), továbbá gerinc-, és tartásjavító tornát tartottam nagy labdával. 8-38 éves koromig versenyszerűen kézilabdáztam, a saját „bőrömön” tapasztalt számos sportsérülés  (térd elülső keresztszalag és meniscus szakadás, váll: Bankart-laesio, többszörös boka és könyöksérülések, gerincsérv stb.) rehabilitációja közben ismerkedtem meg a TRX-el.

2015-ben az R-Med Akadémián, a TRX gyógyászati célú felhasználását továbbképzés keretében sajátítottam el: TRX SMSTC (Sport Medicine Suspension Training Course). Nagyon szeretem ezt az eszközt, mert igen sokoldalúan használható, remekül alkalmas az izomerő fokozására, az állóképesség fejlesztésére, alakformálásra, az alapvető mozgásminták korrekt betanításával (törzsizmok együttműködésével, vállövi stabilizációval, alsó végtag mozgásmintáival és ezek variációival…) olyan erős törzsizomzatot érhetünk el, amivel meg is előzhető számos sport, vagy egyéb sérülés és betegség. Ha valaki másfajta edzést szeret, itt erre is van lehetősége, mert számos más eszközzel is tartok egy, illetve kétszemélyes edzéseket (alakformáló, erősítő, funkcionális, kör, stb..).

Mindenkit szeretettel várok, aki szeretne erősödni, szálkásodni, lefogyni, átalakulni, fájó ízületekkel, gerincproblémákkal küzd, vagy sportsérülés után szeretne visszatérni a sportjához…