Ez egy gépi masszázs, mely nem csupán a narancsbőr eltávolítását szolgálja, hanem az immunrendszer serkentésére, és az egész szervezet tisztítására is alkalmas, bár ezt sajnos csak kevesen tudják…

A mozgásszegény életmód elcsépelten ismételt, de valós tény, ami a nyirokrendszerünk állapotát is hátrányosan érinti, ugyanis ezt a rendszert is az izmaink összehúzódása, elernyedése és a rekeszizom mozgása működteti. Aktív mozgással természetesen segítjük a nyirokáramlást, de passzív módon, akár többszörösére is növelhetjük ezt, méghozzá kényelmesen, relaxált állapotban is, a hullámmasszázsgép által.

A kezelés előtt egy kompressziós nadrágba kell belebújni, amit egészen a mell alá felhúzunk.Matrachoz hasonlóan egy igen erős gép felfújja ezt a nadrágot a lábfejtől felfelé haladva, és ezzel egy nyomó-feszítő érzést okoz, és hullámszerűen terjed tovább az alsó lábszár, comb, has-hát szakaszra.

Nem kell megijedni, a gép “szorító” ereje állítható, amely egy erős kézi masszázs élményét nyújtja. A hatása pedig igen kedvező, a perifériás testrészek vérkeringése fokozódik, a felgyülemlett szöveti folyadék (amely duzzadt, fájó végtagok formájában jelentkezhet), salakanygok/méreganyagok, mobilizált zsírsejtek (pl.VACU THERM által) a nyirokcsomókba, nyirokerekbe vándorolnak. A nyirokerek a vénás gyűjtőerekbe ömlenek, ezért ha nem megfelelően működik nyirokrendszerünk, a vénás keringésünk is elégtelen lesz (pl.:mélyvénás trombózis is kialakulhat)… Kijelenthető tehát, hogy a hullámmasszázs az érrendszeri betegségek prevenciós (megelőző) eszközének is tekinthető!!

Image module
Image module

Kinek és mikor ajánljuk

megelőzésként mindenkinek,

főként ülő munkát végzőknek,

mozgásszegény életmód esetén,

narancsbőr elleni harcban,

nyiroködémában szenvedőknek,

műtétek utáni duzzanat megszüntetésére,

reumás betegségek esetén,

immunrendszerünk erősítésére,

pszichés- és alvászavarok,

puffadás, székrekedés ellen.

Ellenjevallat

daganatos betegségeknél,

akut gyulladásos állapotokban (ízületi, visszér, bőr stb..),

láz esetén,

mélyvénás trombózis (vérhigító szedésekor, ill.vérzékenység esetén),

stroke után,

szívbetegség,

pajmirigy túlműködés esetén.