A legjobb, ÚJ CSOKICSÖVEKKEL találkozhatsz nálunk (Chocolate Brown Nr. 1 TOP!), mélybarnító hatással minden bőrtípushoz. Alig több, mint 1 perc felfűtési idővel (ugyanannyi pénzért még több barnulás), minimalizált teljesítmény csökkenés mellett (egyformán barnulsz 100 és 500 üzemóránál!) bőrkímélő és egészséges módon napoztathatod magad.

Image module
Image module
Mondj nemet az influenzára és igent a szoláriumra!

Egy tanulmány azt mutatja, hogy a D-vitamin szint befolyásolhatja az influenzajárvány kialakulását.
A tél az influenza szezonja. Ennek az is az oka, hogy vírusok körülbelül 50%-os páratartalomnál szaporodnak a legjobban, így télen a fűtött szobákban a feltételek ehhez tökéletesek. Az influenza elleni védőoltások adnak némi védelmet, azonban norvég tudósok kimutatták, hogy sokkal fontosabb a D-vitamin megfelelő szintjének fenntartása a vérben.
Tanulmányuk azt mutatja, hogy az influenzajárványok során a fertőzések arányának és a halálozási eseteknek a növekedése a napozás csökkenésével, és az ennek következtében csökkent D-vitamin szintekkel párhuzamosan változik. Télen, amikor a napfény túl gyenge a D-vitamin szintézishez, ezek az arányok akár 20-600-szor nagyobbra nőhetnek.
Ez az a helyzet, amikor a szolárium mérsékelt használata kiválóan működik megelőző intézkedésként. Egy norvég és egy dán tanulmány azt mutatta be, hogy a szoláriumok a bőrön keresztül pontosan ugyanúgy serkentik a D-vitamin termelését, mint a természetes napfény.
“Bizonyított tény, hogy a D-vitamin serkenti az immunrendszert. A mérsékelt napfürdőzés serkenti a D-vitamin termelődését. Különösen a téli hónapokban, amikor a nap túl gyenge a D-vitamin természetes úton való szintéziséhez, hasznos lehet egy szolárium felkeresése, hogy megvédjük magunkat az influenza vírusával szemben”, magyarázza Ad Brand, a Sunlight Research Forum (Napfény Kutatási Fórum, SRF) munkatársa.